Djurförsäkring

En djurförsäkring är en försäkring för ditt husdjur, t ex katt, hund, häst eller andra smådjur som kanin eller hamster. En försäkring av det här slaget är speciellt viktig om djuret blir sjukt eller skadat då behandlingar, medicin och operationer ofta är dyra. Ett husdjur är ofta mer eller mindre en familjemedlem och då är det inte kul att behöva tänka på ekonomin eller att inte ha råd till vård ifall djuret skulle skada sig.

Här kan du läsa mer om vikten av en djurförsäkring, vad som gäller för villkor etc och hur du hittar en bra och billig djurförsäkring. Vi skriver även artiklar om olika djurförsäkringar specifika för olika djur som t ex kattförsäkring och hundförsäkring.

Varför ska man skaffa en djurförsäkring?

Har du ett djur eller är på väg att skaffa ett kan det vara en väldigt god idé att titta på en bra djurförsäkring. Denna djurförsäkring kan hjälpa dig vid eventuella framtida problem något som kan vara mycket hjälpsamt. Det är tyvärr så att kostnaderna att vårda ett sjukt djur kan bli mycket stora om man har otur.

Djurförsäkringens olika delar

En djurförsäkring innehåller några olika delar vad av den ena är en livförsäkring. En livförsäkring ger dig ett visst belopp ifall hunden skulle avlida. Detta beloppet kommer sen normalt att sjunka när ditt djur blir äldre. När sedan djuret uppnår en vis högre ålder upphör denna typ av djurförsäkring att betala ut några pengar alls.

Veterinärvådsförsäkring är en annan del av din djurförsäkring. Denna försäkring betalar delar av eventuella veterinärbesök. Det ska dock sägas att det fortfarande kan komma att kosta betydliga summor att besöka ett veterinär men samtidigt kommer det att bli betydligt billigare än att inte ha en djurförsäkring. Sen är det olika för olika försäkringar när det gäller vad som försäkringen täcker. Sen täcks normalt inte saker som veterinärens resor, läkemedel och förebyggande behandlingar.

Som en liten grundregel kan du räkna med att utöver din självrisk så får du betala mellan 20 och 25 procent av den kostnaden som överstiger självrisken.

Olika regler för olika djurförsäkringar

När du ska skaffa en djurförsäkring kommer det att gälla olika regler för olika typer av djur. Så se till att noga kolla upp vilka regler som gäller för exakt ditt djur. Reglerna som gäller för de olika djurförsäkringarna står klart och tydligt skrivet på de olika försäkringsbolagens hemsidor bara du tar dig tid att kolla runt lite.

Att tänka på när du skaffar en djurförsäkring

Att säga ett pris för en djurförsäkring är inte så lätt då det kan handla om väldigt olika typer av djur. Men man kan säga att en hundförsäkring iaf kan kosta ungefär 1000 kr per år. Sen spelar det ju självklart stor roll vilken typ av försäkring som du önskar, en försäkring som täcker mer kommer att kosta dig mer än en djurförsäkring som inte ger samma skydd.

Titta även runt hos olika försäkringsbolag så att du är säker på att du hittar de allra bästa villkoren för just dig. Det finns bra med pengar att spara på att hitta den rätta djurförsäkringen och det är ju klart roligare att betala mindre pengar för en bra djurförsäkring.