Kattförsäkring - Ekonomi / Kostnader

Din katt är självklart mycket viktig. Jag har en katt och det är världens mysigaste katt som gillar att gosa och ligga i knät och spinna. Ibland råkar dock katter ut för olyckor av olika slag, exempelvis blev min katt biten av en räv för något år sedan.

Olyckor som denna innebär ofta ett besök hos veterinären, vilket brukar innebära höga kostnader för undersökning, medicin och till och med operation. Vem vill välja mellan sin gosiga katt och sin plånbok när det börjar bli dyrt? Inte jag i alla fall.

Därför bör du försäkra din katt. Även om det kostar en slant är det nästan alltid värt det i längden.

Exempel på kostnader med och utan försäkring

Vi tycker att varje katt förtjänar en försäkring och att det dessutom är det smartaste och mest ekonomiska du kan göra för ditt husdjur. För att du ska förstå vikten av att ha en bra försäkring till katten ska vi ge dig några exempel på hur mycket olika ingrepp kan kosta hos veterinären.

Diagnos Kostnad Med försäkring (ca) Sparade pengar
Svalt ett föremål 9 962 kr 2 000 kr 7 962 kr
Kejsarsnitt 12 079 kr 2 000 kr 10 079 kr
Trafikskada 12 508 kr 2 400 kr 10 108 kr
Urinstensoperation 23 732 kr 3 300 kr 20 732 kr

Dessa siffror är hämtade från riktiga fakturor som inkommit till försäkringsbolag

Kattförsäkring är ekonomiskt

Alla ingrepp är självklart inte lika dyra som de exempel som nämns ovan, men det är generellt ganska dyrt att gå till veterinären. Kanske har du redan märkt detta och att det är just därför du besöker den här sidan. I så fall är du ett steg närmare en tryggare katt och en tryggare ekonomi. Läs gärna vidare.

Även om risken att just din katt ska råka ut för någonting i stil med våra exempel inte är jättestor så finns den fortfarande där. Och i det läget räcker det inte att undra hur det här kunde hända just mig. Har du en kattförsäkring behöver du inte fundera på ifall din katt är värd 10 000 kr, utan kan lugnt betala den vård som behövs. Din katt kommer att tacka dig!