Skaffa en kattförsäkring till din fyrfota vän

Inte bara hunden är människans bäste vän, det gäller även katten i väldigt många fall. Du som har en snäll, mjuk och go katt vet att den är som en familjemedlem och visst kan det vara bra att försäkra sig om att din katt kan få den vård den behöver ifall den blir sjuk eller råkar illa ut.

Många olika försäkringsbolag erbjuder speciella kattförsäkringar som du kan teckna. Då kan du få ersättning ifall din katt blir sjuk och måste till veterinären, eller ifall du själv blir sjuk och måste få hjälp med att ta hand om din katt. Du kan även teckna en livförsäkring åt katten så att du har möjlighet att t ex skaffa en ny fyrfota vän ifall din nuvarande katt skulle dö.

Läs mer om olika typer av kattförsäkringar och hur de fungerar.

Varför försäkra ditt husdjur?

En katt är ofta som en familjemedlem, och självklart vill man gärna hjälpa sin katt ifall han / hon blir sjuk. Det är dock tyvärr ofta mycket dyrt att behandla en katt ifall den råkar bli sjuk eller skadad på något sätt. Att skaffa en kattförsäkring är det bästa sättet att försäkra sig om att man har råd att ge sin katt den behandling katten behöver ifall olyckan är framme. Istället för att tvingas att välja mellan att lägga en förmögenhet hos veterinären och att ge upp sin katt och avliva den kan du alltså skaffa en bra och billig kattförsäkring som gör att du aldrig behöver lägga mer pengar än självrisken.

En fråga om pengar och ekonomi?

Även om din katt är en kär vän så kanske det ändå bara är en katt. I många fall finns det gränser för hur mycket pengar man vill lägga på ett husdjur. Kanske känns då en försäkring som en onödig utgift? Vi anser dock att en kattförsäkring är något av det mest ekonomiska du kan göra när det gäller katten. Är olyckan framme bara en enda gång så har du redan tjänat igen pengarna och mycket mer därtill.

Läs mer om ekonomi och få exempel på hur mycket veterinären kan kosta.

Att ta hand om sin katt

Vi tycker att det är viktigt att man tar hand om sin katt. Att skaffa en försäkring åt katten är en stor del av detta då det skapar en trygghet både för katten och för dig som ägare. Du behöver inte riskera din ekonomi för att rädda din katt och den lilla kissen kan få den vård och omsorg han eller hon behöver.

Men det finns så klart andra helt gratis saker att göra för din katt som också bidrar till att den mår bra och är säker. Vi har sammanställt en lista med några saker som vi anser är viktiga eller som på något sätt bidrar till kattens välmående.

Läs bra tips och råd som minskar risken och ökar kattens välmående.