Viktig info och tips för mopedförsäkring

Ska du försäkra din moppe är det lika bra att du gör det ordentligt, och att du tar reda på vad som gäller för att du ska kunna få ut dina försäkringspengar.

Typer av moped

Det finns två typer av mopeder, Klass I (1) och Klass II (2). För de olika klasserna finns lite olika begränsningar som kan vara bra att veta om även när du funderar på mopedförsäkring.

Klass I är det som ofta kallas för EU-moped. Denna moped ska ha en maxhastighet på 45 km/h och för att köra den krävs att du antingen har ett förarbevis för moped Klass I, ett traktorkort eller ett vanligt körkort. Du ska även registrera din moped och ställa av den ifall den inte används etc.

Mopeder av Klass II ska ha pedaler och högsta tillåtna hastighet är 25 km/h. För att köra en sådan moped behövs dock inget körkort eller tillstånd. Du behöver inte heller registrera din moped om det är en Klass II.

Trimmad moped

Som du kanske gissade gäller inte försäkringen ifall du har trimmat din moped. Försäkringsbolagen tar detta som en enkel utväg genom att säga att moppen inte har kört som den är tänkt osv.

Har du trimmat din moppe gäller dessutom inte de vanliga garantierna som du får när du köper mopeden. Det är ungefär lika illa som ifall du har bytt ut någon komponent i din dator och den kraschar, har du själv gjort några förändringar så kan du inte räkna med garantin!

En trimmad moped räknas i många fall som en lätt motorcykel, på grund av att den kan komma upp i så pass höga hastigheter. Ifall du åker fast med din moppe räknas detta då som olovlig körning och i detta fall gäller inte din försäkring för t ex sakskador. Dessutom finns det en risk att ditt lämplighetsintyg för körkort kan bli försenat.

Något som kanske inte så många känner till är att du som förälder kan bli medvållande till olovlig körning ifall ditt barn kör med en trimmad moppe. Exakt vad detta betyder för dig går vi inte in på här men det är självklart inte något man vill ska hända.

Lås din moped

Det är viktigt att du låser din moped ordentligt när du lämnar den. För att vara säker på att försäkringen ska gälla fullt ut bör du ha två separata lås på moppen och se till att båda är låsta när du går in för natten eller lämnar den obevakad.

Lämna inte dina nycklar någonstans i närheten av mopeden. Har du gömt nycklarna till låset / låsen i direkt närhet av mopeden så kan detta betraktas som ovårdsligt beteende och försäkringen kanske inte betalas ut.

Undvik att ha information om namn, adress, registreringsnummer eller annat som kan tänkas leda någon till dig eller din moped fastsatt vid själva nyckeln. Ifall du tappar bort din nyckel kan någon annan leta reda på din moppe och stjäla den. Du vill ju inte ha din moped stulen på det viset och ännu mindre bli nekad försäkringspengar på grund av en sådan dum liten sak.

Påverkad av alkohol / droger

Självklart ska du inte köra moped när du har druckit alkohol. Det ökar risken att du krockar eller råkar ut för en olycka av något slag och du riskerar både dig själv, din moped och andra människor. Dessutom gäller inte försäkringen ifall du kör berusad. Detta gäller inte bara alkohol utan även andra droger!

Ifall du har druckit ska du inte köra själv, men något som är bra att veta är även att om du har lånat ut din moped till en vän eller bekant, som inte tillhör din direkta familj, finns det risk att självrisken (den summa du själv måste betala) ökar. Se därför till att bara låna ut till folk som du verkligen litar på.

Ta det lugnt...

Som avslutning kan det vara bra att veta att din försäkringspremie, alltså den kostnad du har varje månad eller år för att få ha din försäkring, riskerar att öka ifall du råkar ut för olyckor ofta. En enstaka gång brukar vara ok men ser försäkringsbolaget att du verkar hamna i trubbel med jämna mellanrum så kommer de beräkna att risken är högre för dig, och din premie går upp. Så kör försiktigt, för det är ekonomiskt!