Skaffa en mopedförsäkring

På den här sidan finner du massor av nyttig information och tips ifall du har en moped och funderar på att försäkra den. En mopedförsäkring är bra av många olika skäl, t ex på grund av att ungdomar gärna kör lite för fort och gillar att ha kul med sin moppe.

Du kan läsa om de olika typer av försäkringar som finns att välja bland, och vi har något både för de som själva äger och kör en moped eller för föräldrar som vill se till att deras barn har ett bra skydd. Välkommen!

Läs mer om olika typer av mopedförsäkringar
och hur de fungerar.

Varför försäkra din moped?

Att försäkra någonting kan ibland kännas som att slänga ut pengar på ingenting. Och så länge inga olyckor inträffar så betalar man ju utan att få någonting konkret tillbaka, men i själva verket köper man säkerhet. Om du tycker att det är onödigt att lägga pengar på en mopedförsäkring så tycker vi istället att det är onödigt att lägga 10 000-tals kronor på skador på moped eller person ifall det verkligen händer något. Vi tycker även att det är onödigt att behöva gå omkring och känna sig orolig för stora oväntade utgifter. En försäkring gör att du slipper allt detta.

Mopeder är inte billiga. Vill du ha en ny fin EU-moped kostar den mellan 7000 och 20 000 kronor. Du som själv äger en moppe tycker troligen att moped är ett både roligt och bekvämt sätt att ta sig fram. Men tyvärr är mopeder väldigt utsatta, varför det är en god idé med en försäkring. En moped körs väldigt ofta fortare än det är tänkt, den blir stulen ofta och risken för att den blir skadad är allmänt stor. Dessutom är personen som åker på moppen relativt oskyddad och ifall olyckan är framme riskerar man att skadas. Av dessa skäl och en del andra är det väldigt bra att ha en mopedförsäkring.

Viktigt att veta om mopeder och försäkringar

Det finns en del saker som är viktigt att veta. Mycket har att göra med trimmade mopeder och vad detta innebär. Att trimma sin moppe kan vara kul och ger dig möjligheten att åka fortare, men det är inte speciellt bra ur andra synpunkter. Vi tänker inte säga åt dig att göra på ett sätt eller ett annat, bara informera om nackdelarna med att t ex trimma sin moped. Du kan läsa mer om tips och annat som är viktigt genom att klicka på länken nedan eller i menyn.

Läs viktig information och tips relaterade till mopeder och försäkringar.

Länktips

Vi kan även dela med oss av ett bra länktips för dig som är ute efter en så billig mopedförsäkring som möjligt. Insplanet.com är nämligen en sajt som kan hjälpa dig med exakt detta. De jämför priser på en mängd olika typer av försäkringar och en av dessa är just mopedförsäkringar.