Kattförsäkring - Typer av försäkringar

Det finns ett antal olika typer av försäkringar för din katt. Välj den eller de som passar dig bäst och som du känner skulle täcka in eventuella problem som du kan få i framtiden.

Vi rekommenderar att du läser på vår webbplats först och sedan klickar på någon av länkarna till vänster eller i texten för att ta dig till ett försäkringsbolag. Där kan du sedan läsa mer och välja ut en bra och billig försäkring.

Försäkring mot veterinärskostnader

Du kan exempelvis välja en försäkring som täcker in alla eventuella kostnader hos veterinären. Den här typen av kattförsäkring gör att du inte behöver vara orolig om katten blir sjuk eller skadad. Du behöver max betala självrisken och aldrig mer än så.

Livförsäkring

Ifall din katt skulle förlora livet kan du även få ut pengar på en livförsäkring. På det här sättet får du råd att köpa ett nytt husdjur så att det inte känns lika ensamt. Även om inget nytt husdjur helt kan ersätta det man har förlorat är det ändå mycket mysigare och roligare att skaffa en ny katt.

Förhindrad att ta hand om din katt

Inte bara katter blir sjuka eller råkar ut för olyckor, det gäller även husse och matte ibland. Tar du ensam hand om ett djur kan det vara svårt att få hjälp när du inte själv klarar av att sköta om det. Den här typen av försäkring hjälper dig med eventuella kostnader ifall du av något skäl är oförmögen att ta hand om din katt.

För dig som föder upp och avlar katter

Det finns ett antal olika specialförsäkringar för dig som sysslar med uppfödning och avel. Då detta inte bara är för sällskapets skull utan även är en ekonomisk verksamhet kan problem, olyckor och sjukdomar skapa stora ekonomiska frånfall. Vi rekommenderar starkt att du skaffar minst en försäkring för att se till att du inte förlorar så mycket ifall du stöter på oväntade problem.

Du kan exempelvis skaffa en försäkring för smittskydd, så att du är skyddad ifall en eller flera av dina katter blir smittade av kattpest eller andra elaka sjukdomar. Du som föder upp katter vet att om en katt blir smittad är risken stor att även många fler smittas, varför det är smart att försäkra sig.

Det finns även försäkringar som täcker kostnader då du blir ersättningsskyldig för dolda fel. Ifall köparen upptäcker ett fel på katten så som en infektion eller ett medfött fel har du möjlighet att slippa ersättningskosnader.

Blir det något problem med att en katt inte avlar som den ska finns det försäkringar att skaffa för även detta. Ifall katten blir sjuk eller av annat skäl får problem med att avla kan du få ersättning för detta.