Skadeförsäkring

Välkommen till vår sajt om skadeförsäkring. Vi hoppas att här kunna beskriva för dig lite snabbt vad en skadeförsäkring egentligen är och samtidigt ge lite goda tips och länkar som kan hjälpa dig i ditt fortsatta sökande.

Att skaffa en försäkring i någon form är ett viktigt beslut att ta, detta gör att det är minst lika viktigt att kolla upp all information om den potentiella försäkringen mycket noga innan du tecknar något. Förhoppningsvis kan vi hjälpa dig att ta ett litet steg iaf närmare att dels hitta information om skadeförsäkring men även att hjälpa dig att hitta till de försäkringsbolagen som erbjuder skadeförsäkringar så att du kan jämföra olika.

Vad är en skadeförsäkring?

En skadeförsäkring är en typ av försäkring som du kan teckna helt frivilligt ifall du tycker att du har behov av det. Skadeförsäkringar kan täcka många olika områden som t ex brandskador, inbrottsskador och vattenskador. Den traditionella skadeförsäkringen täcker bara de typerna av skador som har nämnts separat, alla andra skador ersätts inte alls.

De olika försäkringsbolagen erbjuder dig att teckna olika typer av skadeförsäkringar. Du som försäkringstagare kan själv välja exakt vad du vill att din försäkring ska täcka. Detta gör att du kan välja det du behöver ha med i försäkringen i enlighet med dina egna behov.

Eftersom att du kombinerar ihop olika typer av försäkringar kallar försäkringsbolagen skadeförsäkringen för en kombinationsförsäkring. När du tecknar en kombinationsförsäkring antecknas det bara en gång i ditt försäkringsbrev vilka grundförutsättningar som gäller.

Till en skadeförsäkring av kombinationstyp brukar man inte inkludera personskador. För detta brukar man skaffa en separat försäkring som t ex en liv- eller olycksfallsförsäkring. Trafik och bilförsäkringar tecknas också de separat. Olyckfallsförsäkring och sjukförsäkring är annars två typer som kan ingå i din kombinationsförsäkring.

Att tänka på

När du ska skaffa en skadeförsäkring är det väldigt viktigt att du först läser på ordentligt inom området. Läser du på ordentligt kommer det att hjälpa dig skaffa en skadeförsäkring som passar dig så bra som möjligt. Försäkringsbolagen har all information på sina hemsidor som krävs för att du ska kunna lära dig det som du behöver.

Ytterligare en fördel med att titta runt är också att du kommer att få en bättre uppfattning om prisbilden på försäkringar. Och vem vill inte betala så lite som möjligt för samma produkt?

Hitta mer info om skadeförsäkringar och andra typer av försäkringar.